Over Remy

Al meer dan 165 jaar staan onze producten garant voor de beste verzorging en bescherming van jouw wasgoed. Het merk, dat in 1855 werd opgericht door de Belgische ondernemer Edouard Remy, is dan ook een vertrouwde hulp in vele Belgische en Europese huishoudens.

Vandaag wordt deze rijke ervaring en opgebouwde expertise ingezet voor de ontwikkeling van moderne, gebruiksvriendelijke en duurzame was- en strijkoplossingen. Met als voornaamste doel jouw kleding beter te verzorgen en te beschermen. Niet alleen tegen vuil, vlekken en kreuken maar ook tegen slijtage, kleur- en vormverlies. Met de juiste verzorging en bescherming, blijft je kledij er langer mooi uitzien, en gaat ze langer mee. Een eenvoudige belofte die Remy na 165 jaar nog steeds waarmaakt!

Onze historiek

Anno 1855 kocht molenaar Edouard Remy een watermolen in de buurt van het Belgische Leuven om rijstkorrels te vermalen tot rijstzetmeel. Het natuurlijke stijfsel wordt sinds de 19eeuw vooral gebruikt om textiel te verzorgen. Het geeft kleding een perfecte, kreukvrije afwerking en beschermt de textielvezels tegen vuil en slijtage. Aan het begin van de 20ste eeuw was het bedrijf al uitgegroeid tot een wereldtopper in de productie en distributie van rijstzetmeel.

De volgende honderd jaar ontwikkelde de onderneming twee verschillende branches: industriële toepassingen voor rijstzetmeel en het consumentenmerk Remy, expert in het verzorgen en beschermen van uw textiel.

Belgisch erfgoed

De historische gebouwen op de Remy-site aan de Leuvense vaart in Wijgmaal, zijn onderdeel van het Belgische industriële erfgoed. De Remy-toren, een blauw-witte silo die het landschap domineert, is sinds 1987 beschermd als monument.

In het pakje Remy Royal Stijfsel, herken je vandaag nog de kenmerkende stijl van dit Belgische icoon.